A képviselőfánk remek választás lehet ha egy egyszerű és könnyű finomságra vágysz.
Íme a recept.
Erre lesz szükséged:
Tészta:
10 kanál víz
7 dkg zsír
10 dkg liszt
4 tojás
Krém:
1 liter tej
3 tojás
10 dkg cukor
10 dkg liszt
A vízet feltesszük főni, mikor fő hozzáadjuk a zsírt és addig főzzük még a zsír elolvad. Ezek után fokozatosan hozzáadjuk a lisztet is, majd alacsony hőfokon pár percet még kavargatjuk. Mikor ezzel megvagyunk levesszük a tűzhelyről és egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Kiskanállal adagoljuk a tésztát sütőpapírral kibélelt tepsire (vigyázzunk, hogy kellő távolságot hagyjunk két csomócska között) és előmelegített sütőben 200 fokon aranybarnára sütjük.
A krém elkészítéséhez a tojássárgákat a cukorral, liszttel és kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a maradék tejet és feltesszük főni. Folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük. Ha ezzel megvagyunk a 3 tojás fehérjet kemény habbá verjük és hozzáadjuk a sürű péphez.
Ha mindezzel megvagyunk a kis fánkocskákat kettévágjuk és megtöltjük a kihült krémmel.
Plussz egy tipp ha maradna egy kis krém fölösbe :)